Liv Jurk

Nu we dan toch bezig zijn met “dingen die ik niet ging bloggen toch bloggen”, stel ik u als volgende in het rijtje de “Liv jurk” voor. Niks spannend op zijn eigen, maar al veel en graag gedragen hier in een zalig tricotje van Elvelyckan Design. Ik maakte de 6jaar en verlengde enkele centimeters. Verder niets te vertellen :).


Ge kunt er goed in dansen, dat kan ik u verzekeren. Om misschien ook nog even mijn tevredenheid over de kousjes te vermelden. Het zijn er van Morley en de enige inde kast die niet de hele tijd afzakken. Hun centjes wel waard!Patroon: LIV JURK – Gratis patroon hier
Stof: Elvelyckan bij De Stoffenkamer (uitverkocht)
Kousjes: Morley bij Nathalie Kids
Schoentjes: Zechinno d’Oro bij Raaf en Vos

Sweater weather

Ik naai veel en minstens 1/4 van dat alles haalt de blog niet. Meestal omdat ik er niet veel over kan vertellen, of het zoveelste rimpelrokje misschien ook niet zo interessant is. Op Instagram laat ik dat over het algemeen wel zien. Ik naaide deze week 2 sweaters voor Hanne en was ook niet zo echt van plan om ze te bloggen. Maar vandaag gingen we een namiddagje shoppen en kreeg ik van verschillende winkeljuffen en een modebewuste papa te horen wat een toffe outfit Hanne aan had. Dus besloot ik om er toch wat foto’tjes van te maken.

Zoals ik dus al zei, er valt niet veel over te vertellen. Het patroon van de sweater is de “Mitch Sweater” uit La Maison Victor en de stof is de geweldige French Terry van About Blue Fabrics (Bambiblauw). Ik kocht ze bij Stof op Zolder.


Het rokje is een simpele rechthoek die ik aan de bovenkant 3cm omstreek en vastgestikt heb om een tunnel te maken. Daar heb ik een elastiek in gedaan. Ik naaide er ook wel voering in omdat het stofje doorzichtig is. Het is er eentje van Maan, en ik kocht het ooit bij MonDepot.
Hanne koos voor de eerste keer in haar prille leven niet voor zomerse ballerina’s maar voor geweldig mooie sneakers met poesjes. Ik moet zeggen dat deze stijl me wel bevalt :-). Ik kocht ze bij Raaf en Vos.

Creatief met lijnen

Om de nieuwe, en echt heel mooie, zomercollectie een beetje te promoten, mocht ik een stofje uitkiezen bij Het Stoffenhuis. Ik bekeek wel 20 keer de website maar ging toch even langs. Veel van de stofjes zijn namelijk nog veel mooier in het echt. Een katoentje dat is wat het is, maar de modestoffen zijn soms zo speciaal dat je ze gevoeld moet hebben.
Zo is het ook met deze stof, die op de website niet opvalt. Het is een vrij zware katoenen stof met een geweven motiefje en streepjes. In de winkel trok ze onmiddellijk wel mijn aandacht en Sincha en ik hadden dadelijk hetzelfde idee. Lijntjes en plooitjes, dat gingen het worden. Dit is ook een stof die heel geschikt is voor een deftiger vestje of een damesrok.


Als basispatroon gebruike ik de Mira Dress, omdat ik de rechthoekige halslijn zo mooi vind en ideaal om te spelen met de lijnen.
Ik knipte het voorpand door en legde het schuin op mijn stof zodat ik een V in het midden kreeg.


In het midden deed ik net hetzelfde maar knipte ook de halslijn bij zodat ik een gelijklopende V kreeg :-). Ik deed heel hard mijn best om mijn blinde rits zo in te zetten dat de lijnen perfect doorlopen en ik ben keifier om te zeggen dat het van de eerste keer gelukt is.


Ik ging nog wat verder met het denkwerk en maakte ook dat ze zijnaden mooi doorlopen.

Om het geheel te breken heb ik dan een tailleband toegevoegd met horizontale strepen  en een rokdeel met verticale strepen.
In de rok maakte ik 2 stolpplooien in het midden en dan aan elke kant een gewone platte plooi om zo nog wat te spelen met de lijnen.

Ik ging weer foto’s maken bij mijn favoriete plekje aan de Maas waar de lucht altijd mooi blauw is en de zon zo hard haar best doet :-).


In het mapje op de website van Het Stoffenhuis met dikkere katoenen stoffen vind je nog meer moois om dit soort jurkjes te maken, maar ook de jaquards zijn daar ideaal voor! Ook streepjes zijn weer helemaal in tegenwoordig. Een leuke trui in sweater is ook geweldig!

Ik kreeg deze stof, om er reclame voor te maken. Ik doe dat enkel omdat ik ze echt heel mooi vind en Het Stoffenhuis een heel leuke winkel vind waar ik graag kom. 

Vienna blogtour: een overzicht! (en de winnaar van de stof!)

Het einde van de blogtour is alweer daar en ik wil juulie graag een overzichtje geven van de geweldige Vienna’s die we deze week te zien kregen. Dank je wel lieve bloggers!

Ook jullie bedankt, voor de lieve en warme reacties die we kregen en natuurlijk ook om het patroon te kopen!


Jullie deden ook met velen mee aan de give-away! Bedankt daarvoor!
De winnaars zijn:

Jullie mogen een berichtje sturen naar: beletoile@hotmail.com om verder af te spreken waar je jullie stofje naartoe mogen sturen!

En als laatste rest me de allerliefste Isabel te bedanken. Bedankt dat ik deel mocht uitmaken van het creëren jouw eerste patroon! Je bent een shoeke!

Vienna blogtour dag 4

De voorlaatste dag alweer! En weer 3 heel mooie Vienna’s om jullie te laten kijken!

De eerste is weer een lieve SewNaaiz vriendin. Ze kreeg nog maar net een schattig zoontje, maar vond toch de tijd om een hele mooi Vienna voor ons te maken!
Ga snel kijken bij DoDitIt.

Bij onze zoektocht naar een tester maatje 92 kwamen we deze toffe madam tegen! Haar allerschattigste kleine dochtertje past perfect in onze 2jaar! Meer foto’s vind je bij Mijn leven met 4 helden! .

Sofie van Drie Meisjes op het Strand heeft prachtige dochters en die dragen nog allemaal graag jurkjes! Zo jaloers ben ik, ik zou niet liever willen dan zoveel jurkjes kunnen maken. Ze maakte er 2 in mooie soepele stofjes! Die liggen hier trouwens ook beide in de kast ;-), dus goede smaak heeft ze wel!

 

Vergeet ook zeker niet mee te doen met onze winacties hier op de blog, facebook en Instagram!